fredag 23. mars 2012

MIN FØRSTE VAREMESSE !

I disse dager anser jeg meg selv for å være blant verdens mest heldige personer :)
Sist helg, 16-18 mars, pakket og dro to håpefulle kofferten for å være med på Kitch'n sin årlige varemesse.
Eivind og jeg ble invitert med til varemesse på Jæren, hvor vi fikk muligheten til å møte alle leverandører og alle ansatte i Kitch'n.
Det var bånn gass fra vi stod opp tiiiidlig fredag morgen ( ...klokka viste 04:15!!) - og til flyet landet i Sandefjord igjen på søndag kveld ca klokka 19:30. Men herremin for en fantastisk helg - og for noen fantastiske mennesker vi møtte den helgen.
Jeg har nesten ikke ord for å beskrive hvor inspirerende og forfriskende det var å få være en del av dette.

Fredagen raste avgårde med masse ny og nyttig informasjon om blant annet Kitch'n sin kundeklubb og bryllupslister. På ettermiddagen var det klart for den stooore overraskelsen: Vi fikk besøk av Manuela Kjeilen, eller: "Cupcake-Manuela" om du vil, og hun hadde med seg datteren sin Deborah Grace :)
Hun har vært med i God Morgen Norge, og bloggen hennes, Passionforbaking, ble i 2011 kåret av Side2 til Norges mest elskede blogg :)
Ta en kikk på bloggen hennes, jeg lover deg at du blir inspirert til å bake!!
Det var supermoro å få være med på hennes cupcake-kurs. Hun er en sprudlende blid og morsom dame, som har (et rosa) hjerte for baking.
Alle fikk med seg et eksemplar av boken "Love Manuela", signert med en hyggelig hilsen fra Manuela. Se bilder fra cupcake-kurset under:






Yumm...ferdig pyntet cupcake klar for smaking!




Her lager vi dekorasjoner til cupcakes.
Til dette kan du bruke marsipan eller fondant. Fondant er litt mer takknemlig å jobbe med, den "sukrer" ikke  slik som marsipanen kan gjøre når den blir bearbeidet/varm. 

Se så søt en sommerfugl - og JA, den kan også spises :) 

Masse forskjellige slags strø og smågodt du kan pynte med. 

Alt du trenger til å bake cupcakes - former - farge - fondant - topping og pynt finner du så klaaart hos Kitch'n.  En av våre leverandører på dette er Cacas :) 

På kvelden var det klart for middag og litt sosialt samvær i baren før vi stupte i seng før klokka 24.00 for å være klare til varemessen dagen etter.

Som de amatører Eivind og jeg er når det kommer til varemesser, så fikk vi oss en aldri så liten
overraskelse ...vi fikk en masse hentydninger fra de andre om " Ja, jeg håper dere har stor koffert / god plass i kofferten osv.. " ..  Hæ? Tenkte vi... nei, vi har jo hardpakka to mindre kofferter.. skal jo bare være borte en helg ... ?.. Riiiight! ...det vi ikke visste var at varemessen var fylt med giverglade leverandører.. De delte jo ut Goodie Bags til den store gullmedaljen... Det første Eivind og jeg måtte gjøre etter frokost på lørdag var å løpe bort på Jærens største kjøpesenter M44 og handle koffert... Gosh..

..en sånn på ca 120 liter da... 

Varemessen startet klokken 11.00, vi ble delt inn i grupper og forflyttet oss deretter rundt til de forskjellige leverandørene som hadde fått ca 50 minutter til disp hver seg. 
Dette var utrolig inspirerende, og nyttig ikke minst... spesielt for oss to som er helt ferske i gamet.. Vi fikk masse informasjon, både om leverandørene selv og om produktene. De viste frem flere av bestselgerne sine og de viste nyhetene som kommer utover året - og her kommer det MYE bra - dere kan bare glede dere:) 

På lørdag kveld var det Festmiddag for alle mann alle. Vi var samlet nærmere 100 stykker til middag. 
De sparket hele arrangementet i gang med en real vinsmaking, sponset av RIEDEL og guidet av vinkelner og vinekspert Ken Engebretsen. Han er i dag vinekspert i Dagbladet, og har tidligere jobbet hos Bagatelle, Le Canard og Art of Taste.  
Dette var bare utrolig interessant og lærerikt!  Jeg har aldri vært noen ekspert på vin, men som de fleste av oss så setter jeg jo stor pris på en riktig riktig goood vin, men noen ganger kjøper man vin "bare for å drikke i festlig lag" og tenker jo ikke på at den skal smake hverken eik, jord eller tobakk for å høyne stemningen.. det store spørsmålet for oss nordmenn er ofte: hvor mange % er det i denne vinen????? 
Det å SMAKE på vin er noe ganske annet  -  og nå fikk jeg virkelig oppleve den store forskjellen!! 

Det er mye jeg kan skrive om akkurat dette.. men mitt beste råd er: PRØV SELV! har du muligheten til å være med på en vinsmaking en gang, så benytt for all del sjansen!
Er det noe jeg lærte av alt dette, så er det at det spiller INGEN rolle hvor dyr vin du kjøper - om du heller vinen oppi et "dårlig glass" / "feil glass" så smaker det hoggorm av vinen uansett kvalitet!!
Derimot kan du kjøpe en nokså rimelig vin, og helle oppi "det riktige glasset" og dermed forbedre hele smaksopplevelsen av vinen. Utrolig, men sant!

Og .. bare så det er nevnt: Jeg velger å tro at Riedel vet hva de holder på med. Riedel er en familiebedrift som har holdt på med glassproduksjon i over 250 år (!) - 11 generasjoner av Riedelfamilien har holdt det gående og produsert glassvarer. Så man kan trygt anta at her snakker vi fagkunnskap, erfaring og forskning på høyt nivå :) :) 


Her er de forskjellige glassene stilt opp og fylt med GOD vin ;) 
Disse er stilt opp på en "plakat" som er delt inn i 1-2-3-A og B, for å holde glassene / vinen adskilt etterhvert som man smaker seg frem. Og det var selvsagt satt ut boller til å "kvitte seg" med vinen..for man skal jo egentlig ikke svelge under vinsmaking.. men som den hedmarkingen jeg er, så sløser man da ikke med alkohol ;)  - så de bollene stod ubrukt!

 Uhm ... 

Her er et bilde av Ken Engebretsen :)

Etter denne fantastiske opplevelsen, var det duket for festmiddag. Her ble det servert kremet fiskesuppe til forrett, marinert kyllingbryst, poteter fra potetlandet Jæren med "ein kvasse saus" (sitat fra kokken) til hovedrett og en sjokolademousse med bringebærsaus til dessert ....yummi!! 
Utover forløp kvelden med prisutdelinger til flere av butikkene som kan vise til rasende gode resultater gjennom året som har gått, samt årets butikksjef og årets butikk :) GRATULERER !!! :) 
Vi hadde også gleden av å bli underholdt av Adele Erichsen - hun blåste oss alle av stolene med sin fantastiske stemme - for en magisk opplevelse.. 
Dere kan se henne i duell på dagens episode av "The Voice"på TV2 :) :) Heia Adele!!!! 
Standupartist Mette Mort Martinsen satte fart i lattermusklene med sin forrykende vittighet, galskap og sjarme :) Du var fantastisk bra!! 

Slitne, mette men glade og veldig fornøyde slepte vi oss i seng sånn i to-tida på natta, for en power-lading til søndagens program. 
Søndagen ble veldig hektisk, frokost, varemesse, lunsj, varemesse, oppsummering, ut i drosje, opp i flyet og boom..så landet vi i Sandefjord. Phew!
Litt av en helg - lå i vater på sofaen søndag kveld med følelsen av å ha vært på en annen planet hele helgen.. sååå mye inntrykk, opplevelser, festligheter, oppmuntringer, inspirasjon og glede på en helg! Man bruker litt til på "å lande" etter en sånn helg.

Sender en takk til alle som var med og gjorde denne helgen til en stor opplevelse - vi har fått masse inspirasjon og pågangsmot og gleder oss helt vilt til butikken åpner.  - og vi skal gjøre vårt beste til å bidra til at Kitch'n fortsetter å være no.1 på kjøkkenet og no.1 på kundeservice :)

Og her kommer litt av det som skulle fylle koffertene på hjemveien - gratulerer samtidig Widerøe med stor gevinst denne helgen ifbm overvekt :) :) :) 



Stor takk til blant annet leverandørene fra Aga, som foræret Eivind og meg med kullsyremaskinen: Aqvia. "Åh - har dere ikke åpnet enda? Da har dere jo ikke fått prøve kullsyremaskinen vår - værsågod, ta med hjem!"  - tuuusen takk :)  
Denne er allerede flittig brukt. Et lite tips til alle der ute: bruk FUN'S Fruktfest som smakstilsetting, og du har en super forfriskende drikk til varme sommerdager :) 
Genial maskin - helt suveren! 

Solen skinner og livet smiler - ha en strålende helg alle sammen :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar